6 april 2011

TJUVGODS - Because Crime Sucks!Vad man måste tänka på innan man lägger upp en hemsida är att man bör ha en ordentlig plan för sin hemsida och veta vilka olika undersidor och länkar som skall finnas på hemsidan. Nästa steg är att utarbeta en struktur som känns logisk och naturlig för dem som besöker hemsidan. Om strukturen upplevs som svårbegriplig riskerar man att besökarna helt enkelt struntar i hemsidan och försvinner därifrån.

Ett bedrövligt exempel på hur fel det kan bli är på föreningen Tjuvgods hemsida som redan på sin förstasida (dvs roten) länkar till en tjänst man kallar ”Råd och Chatt” där man sägs kunna chatta direkt med Matte. Än värre är att man på hemsidans första sida länkar till Mattes chatt på två ställen. Det värsta är dock, att det inte finns någon chatt till den där Matte och heller aldrig har funnits. En blindgångare med andra ord!Men om man nu mot förmodan klickar på någon av de där två länkarna som sägs gå till ”Råd och chatt”, hamnar man på en annan sida som välkomnande bjuder in till att ”Chatta med Matte” (alltså den Matte som inte finns). Om man nu har blivit lite nyfiken på vem som döljer sig bakom Matte, kan man klicka på länken Crimecoach under textmassan om ”Chatta med Matte”. Gör man det hamnar man hos Claes Parsmo som faktiskt arbetar som försäljningschef på Dialect AB och privat som Crimecoach. Religiöst tillhör Claes Parsmo den kristna högern (!) vilket kan vara bra att veta eftersom tjyfvar alltid varit röda som lingon!

Aldrig någonsin har jag hört talas om att en förening på sin hemsidas förstasida hänvisar till och gör reklam för en annan hemsida med samma syftemål. Eller som föreningen Tjuvgods skriver: "Vi är en förening som jobbar med att försöka vara till hjälp och stöd för personer som vill bryta ett liv med kriminalitet, drogmissbruk eller någon annan form av utanförskap. Rådgivning för personer, eller anhöriga till personer, med missbruks- eller brottsrelaterad problematik, finns under Råd och Chatt. Klicka på länken här, så kan du chatta direkt med Matte".PROLOG: Mitt föreningsliv har varit rätt komplicerat. Tidigare arbetade jag som volontär på Frälsningsarméns härbärge i tre år. Under tiden var jag medlem med nummer 30 i KRIS för att senare bli medlem nummer 11 föreningen Tjuvgods samtidigt som jag jobbade på Erikshjälpen under ett år. Mycket ideellt har det blivit under åren. Men nu är det slut med sånt, eftersom vad man än väljer att göra, så nog fan handlar det bara om pengar, makt och inpissade revir, trots att jobben kallats ideella!

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , , , , , ,
.

11 kommentarer:

Attan Helsefyr sa...

På tal om pengar, vad kostar det att bli krim-coachad? Skall man ha betalt av den coachade eller av statliga och privata bidragsgivare? Kan det vara så att "matte" är matematik där man plussar ihop bidragspengar?

MAX (©) HOBSTIG sa...

Jag har inte en aning om prislappen. Dock, en sak kan jag skriva under med hedern i behåll. ”Ingenting är gratis i den här världen, inte ens luften vi andas.”

Vill du veta vad prislappen är så får du själv fråga Crimecoachen Claes Parsmo Dialect AB

Gabriella sa...

Att man inte kan få ordentlig information på facebook längre är synd, förhoppningsvis blir det bättre med det men frågan är ju vart medlemsantalet går när det bara blir mindre och mindre.

MAX (©) HOBSTIG sa...

Jag har med stigande ålder mer och mer börjat ifrågasätta en del nya lösningar på gamla problem.

Vi vet att Arbetsförmedlingen använder sig av jobbcoacher som uppenbarligen inte nått så lysande resultat som man väntat sig. Min fråga är alltså om Crimecoach är en ny lönsam affärsidé eller ett nytt paradigm inom den teknokratiska beteendevetenskapen?

Anonym sa...

Coaching är det flummigaste och mest ovetenskapliga som världen hittat på!

Claes Parsmo sa...

Hej och tack för att ni uppmärksammat Crimecoach.

Crimecoach hjälper kriminella som bestämt sig för att förändra sina liv för att leva hederligt. Jag har arbetat med detta sedan år 2006 på min fritid och har aldrig tagit betalt.
Läs gärna mer på www.crimecoach.se

MVH
Claes Parsmo

MAX (©) HOBSTIG sa...

Hej Claes.
Hur går det med allt?
Trevligt att du tittade in!
Har du fått igång något samarbete med Kriminalvården?

Claes Parsmo sa...

Hej
Crimecoach har inget samarbete med Kriminalvården. Jag personligen är dock lekmannaövervakare sedan några år. I och med att jag arbetar ideelt med Crimecoach så kan jag inte ägna det så många timmar som jag skulle vilja. Jag har ju ett vanligt jobb som naturligvis går först.

MVH Claes PARSMO

MAX (©) HOBSTIG sa...

Hallå Claes!
Såg ditt efternamn i kyrkans tidning, med förnamnet Anders. Är det din bror som tecknar så väl - www.parsmo.se

Claes Parsmo sa...

Hej
Det är min kusin som tecknar.
Claes

MAX (©) HOBSTIG sa...

Igår fick jag ett skrivet meddelande från Tjuvgods ordförande som skriver att jag skulle ha haft rätt i två fall. Det ena fallet rör det Crimecoach som jag skrivit om i texten ovan och i det andra fallet en person som jag trots mina farhågor tvingades göra till administratör för Tjuvgods grupp på Facebook.