6 december 2011

Sporten och alkoholservering på idrottsevenemangJag har noterat att det pågår många samtal om den ädla konsten att sluta med droger. Samtalen förs på alla nivåer från fikarummet på jobbet och ända upp i riksdagen gyllene salar. Att sluta med droger är som de flesta vet ingen dans på rosensållad teg. Att börja med droger är väl desto enklare. Därför är det med stor glädje jag konstaterar att man i dag vet, att tillstånd för alkoholservering i samband med idrottsevenemang nu beviljas med lätthet eftersom klubbarna måste ha in mer pengar i sin skrala kassa! Äntligen tänkte jag har politikerna kommit till insikt om alkoholens betydelse för idrotten. För handen på hjärtat: visst hör idrott och alkohol intimt samman.


# Om du klickar på bilden kan du jämföra min text med artikeln :-)

Eftersom jag själv är lagom positiv till alkohol i måttlig mängd, inser jag med tanke på alla som slutar med droger, att man också måste tänka på rekryteringen. Kidsen måste med på tåget. Hur skulle det se ut om ingen börjar med droger. Hur skulle klientföreningar som Tjuvgods, X-CONS och KRIS annars kunna överleva? Idag är det mer regel än undantag att det lag som vunnit matchen träffas på någon krog för att fira den stora segern samtidigt som det lag som förlorade, träffas på en annan krog för att trösta sig i förlorarens dimmiga alkoholdimma! Idrott och kröken hör sedan länge ihop som ler och långhalm, eller hur? Därför skulle jag vilja att vi tar tag i rekryteringsfrågan omedelbart och kräver fler droger vid idrottsevenemang. Man kunde börja med Amfetamin och när man sedan kan konstatera att publiken har riktigt roligt fortsätta man med Opiater för att lugna ner stämningen!

Om politikerna vill idrotten väl borde de rätt snart sjösätta en mjuk övergång från alkoholservering på idrottsevenemangen till en urtjusig cocktail bestående av 20 mg Amfetamin för varje 6 centiliter Alkohol. Jag tror nämligen att det är viktigt att nyrekryteringen påbörjas så snart som det är politiskt möjligt. Vi med åren bakom sig glömmer aldrig Nacka "Tråckla med trasan" Skoglund och han väg mot odödlighet? För att inte tala om hans fall. Och ändå beslutar politiker att det skall kunna serveras kröken på både fotbollsmatcher och andra idrottsevenemang.Nu har jag vaknat! Det som slår mig är att du är den enda som fattat varför jag skrivit texten så förbannat raljerande. När jag var liten fanns det ord som användes ofta. De ordet var sport, sportslig, sportsman osv ... heja, heja, friskt humör osv. Idag är det mer regel än undantag att det lag som vunnit matchen träffas på krogen för att fira den stora segern medan det lag som förlorade träffas på en annan krog för att trösta sig i förlorarens dimmiga alkoholdimma! Det är en jävla skillnad på idrott och sport. Idag är idrott något som är lika allvarligt som ett krig. När jag var liten, på sportens tid, var allt dribbel med fotbollar och puckar bara en lek med friskt humör och skavsår här och där.

Tipsa Facebook om alkohol på idrottsevenemang!
Läs även andra bloggares åsikter om kröken och idrott:
, , , , , ,
.

2 kommentarer:

Matilda sa...

Min första kontakt med alkohol utanför hemmet var som 13-åring när min tränare köpte halva systemet till mig och min kusin.

MAX (©) HOBSTIG sa...

Då var du yngre än jag var, med alkoholdebuten. Jag bodde hos Svenne och Majlis på den tiden och passade på att norpa lite ur varje flaska (kallades häxbrygd). Jag tror att jag bör ha fyllt 16 år. Av detta kan man kanske anta att det är bättre med en tidig debut än en äldre :-)

Kanske är det därför som jag avskyr idrott i alla dess former oavsett vem eller vilka som utövar den. Jag tänker ofta tillbaka till den tid då bara sporten fanns :-)