24 april 2013

Fru Veronica Palm visavi Herr Omar Mustafa

Bruce Leonard Walter Clarke

Jag slutar aldrig att förvånas över hur mycket hat det är på webben. Om du klickar på Veronica kommer en skärmdump att visa att det inte bara är ungdomar som på olika sätt försöker övertrumfa varandra i hat på webben. När en i vuxen och i övrigt begåvad och trevlig människa låter sig dras med i ett mediadrev där elakhet & dumhet fått ersätta klokskap är det natt klockan tolv mitt på dagen. Det är förfärligt oroande när vuxna börjar beter sig som hatande idioter. När dessa vuxna dessutom förlorat alla perspektiv visar de ett förhållningssätt som jag skräms av.

Vuxna skall vara förebilder för ungdomar, även när det blåser upp till storm. Vuxna måste ha is i magen även om drevet mot någon person (till exempel Omar Mustafa) uppgår till ren stormstyrka. För tänk om framtiden visar att den hatade Omar Mustafa inte alls var någon ond människa. Tänk om Omar Mustafa faktiskt var en hyvens person utan alla de egenskaper han idag beskylls för att ha. Tänk om …

 

Bruce Leonard Walter Clarke

Till Omar Mustafa! Det var lättare på min tid och i ett annat parti. Men fan vet om det gått idag, nu när den partipolitiska nojan brer ut sig som en fullständigt livsfarlig farsot. Jag bjöd å andra sidan aldrig in de rakade pojkarna till diskussion, jag levde med dem i tre år, varje dag. Däremot hade jag stöd av borgarrådet Lena Nyberg (s) och kommissarien Hans Hyllander och en drös av andra makthavare. Sån var tiden på den tiden, men tiderna förändras, det kan vi två vara fullständigt ense om!1 kommentar:

MAX (©) HOBSTIG sa...

Omar Mustafas chef Åsa Brattlund protesterar
---------------------------------------------------------------------
Öppet brev till alla partikamrater i Socialdemokratiska partiet! Sänder här ett öppet brev till alla partikamrater i Socialdemokratiska partiet.

Ett SOS brev till alla engagerade politiker på kommunalnivå, landstingsnivå, riksdagsnivå och i den socialdemokratiska ledningen och till våra unga kamrater i ungdomsförbundet. Vi måste förena oss till ett helhjärtat stöd för demokratin och visa vårt avståndstagande mot all form av diskriminering och rasism.

Vad har gått fel när vi socialdemokrater tillåter oss att offra en välkänd, respekterad och engagerad folkbildare - en demokrat som arbetar för mänskliga rättigheter. Han förespråkar och praktiserar dialog med företrädare från olika muslimska inriktningar, religioner samt olika politiska partier. Han bjuder även in meningsmotståndare samtidigt som han arbetar aktivt mot all form av diskriminering och rasism.

Har det socialdemokratiska partiet blivit en plantskola för icke- demokratiska lobbyister?

Vår partikamrat Veronika Palm deltog själv i de muslimska familjedagarnas partipolitiska debatt och uttryckte i positiva ordalag dagarna. Några dagar senare misstänkliggör hon sin partikamrat Omar Mustafa – vart tog tilliten vägen? Hur ska tilliten återupprättas för dig och mig som partikamrater när vi så lätt faller till föga för mobben? Hur ska vår tilltänkta framtida utbildningsminister kunna mötas med respekt när han eller hon ska tala om vikten av att motverka diskriminering, rasism, mobbning?

Vi har med stolthet lagstiftat mot allt detta och ändå tar vi beslutet att diskriminera, förnedra och kränka vår partikamrat på det mest avskyvärda sättet inför hela svenska folket och via cyberrymden sprids budskapet att man inte kan vara muslim och Socialdemokrat.

Vi måste avkräva att vår partiledning visar på civilkurage och träder fram och ber om ursäkt samt att de avkrävs att offentligt presentera en handlingsplan över hur vi aktivt ska arbeta för att säkerställa att det ska råda nolltolerans i det Socialdemokratiska partiet mot all form av diskriminering och rasism. Det bör inte vara svårt med tanke på att samma krav idag gäller för alla institutioner i samhället som exempelvis förskola, skola och högskola/universitet.

Mvh Åsa Brattlund, socialdemokrat,
Fil dr och Förbundsrektor för Ibn Rushd Studieförbund och chef till utvecklingschef Omar Mustafa. Tidigare ledamot i kommunfullmäktige och i Barn- och grundskolenämnden i Täby kommun