19 augusti 2013

Evert Taubes underbara psalmSå länge skutan kan gå så länge hjärtat kan slå så länge solen den glittrar på böljorna blå om blott endag eller två så håll tillgodo åndå för det finns många som aldrig en ljusglimt kan få! Och vem har sagt att just du kom till världen för att få lycka och solsken på färden? Att under stjärnornas glans bli purrad uti en skans att få en kyss eller två i en yrande dans? Ja, vem har sagt att just du skall ha hörsel och syn, höra böljornas brus och kunna sjunga! Och vem har sagt att just du skall ha bästa menyn och som fågeln på vågorna gunga.

Och vid motorernas gång och ifall vakten blir lång, så minns att snart klämtar klockan för dig: ding, ding, dong! Så länge skutan kan gå, så länge hjärtat kan slå, så länge solen den glittrar på böljorna blå, så tag med glädje ditt jobb fast du lider, snart får du vila för eviga tider! Men inte hindrar det alls att du är glad och ger hals, så kläm nu i men en verkligt sju-sjungande vals!

Det är en rasande tur att du lever, min vän och kan valsa omkring uti Havanna! Och om pengarna tagit slut, gå till sjöss omigen med karibiens passadvind kring pannan. Klara jobbet med glans, gå iland någonstans, ta en kyss eller två i en yrande dans! Så länge skutan kan gå, så länge hjärtat kan slå, så länge solen den glittrar på böljorna blå.

Inga kommentarer: