24 augusti 2009

Det finns hopp även för rövare, banditer och vettvillingarFör snart 50 år sedan tog man livet av Caryl Chessman på San Quentin. Tidigt på morgonen den 2 maj 1960 dödförklarades Chessman. Några minuter efter det att Chessman blivit dödförklarad kom ett iltelegram till anstalten, som meddelade beslut om en ny rättegång. För 2000 år sedan tog man livet av tre andra olyckskamrater, nämligen Jesus och två helt okända rövare. Något iltelegram som meddelade beslut om ny rättegång för någon av dem inkom aldrig för landsfiskalens kännedom.

Jesus och hans två olyckskamrater blev inte gasade som Chessman, eftersom cyanid inte var uppfunnet på den tiden. Man spikade helt enkelt upp alla tre på var sin planka som man i sin tur spikade fast på var sin stolpe. Där fick de hänga tills de dog. Men innan de dog började en av rövarna att jävlas med Jesus som redan var både yr i skallen och höll på att dö. Den andra rövaren blev förbannad på den första och tog Jesus i försvar eftersom han menade att Jesus var en bra grabb som hamnat i olycka och blivit dömd trots att han var oskyldig. Jesus som nu var inne på sitt livs sista få andetag vände sig till den snälle rövaren och sa - Sannerligen säger jag, idag skall du vara med mig i paradiset.Märk väl, att Jesus inte frågar den snälla rövaren vad han gjort eller på vilka grunder han blivit dömt till döden på en planka. Jesus säger bara - Idag skall du vara med mig i paradiset. Visst är det stort? Så stort att jag häpnar. En rövare vandrar hand i hand med Jesus till paradiset! Vad skall alla högmodiga i tron säga när det visat sig (om man läser sin bibel) att ingenting är självklart eftersom Jesus sagt: Många som äro de första skola bliva de sista, och många som äro de sista skola bliva de första!

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , , ,
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är oerhört imponerad av din ordkonstnärliga gåva på allt och om allt som du skriver. Vilken blogg du har, där finns ju allt. Hälsa till din hustru. Med frid // Gefa