3 april 2010

Ishockey en livsfarlig kampsport som styrs av krigets lagarMitt i idyllen av att vara ett land som spelar Bingolotto landar nu äkta gladiatorer i vår ursvenska trygghet. Detta sker i form av så kallade ishockeygalor med namn som AIK, Djurgården, Brynäs och HV71. Två olika lag tävlar utan pardon i en kamp där ingen skriker Bingo. Vi ser dessa fighter live eller konsumerar dem glatt på SVT, TV4 och Eurosport. Det som gäller är: Vinna eller försvinna! Priset för publiken betalas i förskott vid kassan samtidigt som deltagarna betalar sitt pris i efterskott med spräckta skallar, tappade tänder och ibland bruten nacke. Det står med andra ord härliga till bland alla psykopaterna på hal is samtidigt som den personlighetsstörda publiken jublar vid varje benbrott, bruten hand eller spräckt mjälte. Ett sant föredöme för alla våra barn och ungdomar att se upp till!Svenska Ishockeyförbundet har nyligen sökt samarbete, utan framgång, med det Svenska Budo & Kampsportsförbundet med motiveringen att hockey är en kampsport som kan ses som en hybrid mellan boxning och kendo fast på is. Svenska Budo har avslagit ansökan med följande motivering:

1) Kendo är en kampsport med mycket gamla anor. Ursprunget är samurajens stridskonst med det japanska svärdet. Boxning, The nobel art of selfdefenses, är en sport där två tävlande försöker träffa varandra med händerna. Ishockey är en sport där två lag tillåts att använda ett slagträ som kallas klubba, för att skada det andra lagets deltagare.

2) Hockey är en omanlig och brutal gruppboxning som saknar det ädelmod som är helt vägledande inom alla budosporter. Svenska Budo & Kampsportsförbundet kan inte tillåta avklädning av skyddsutrustning under pågående tävling för att nå en högre grad av skadeverkan visavi motståndarna som tillåts i hockeyboxning!

Läs även vad andra bloggares har för åsikter om:
, , , , , , , , , , ,
.

Inga kommentarer: