12 september 2010

Man kan inte tillåta maskering på offentliga platser

Klicka på violinen eller  burkan

En doktorand i folkrätt skrev på sin blogg: ”Det finns inga sakliga skäl som kan legitimera en inskränkning i religionsfriheten som att förbjuda nikab eller burka på alla offentliga platser.” Jag har en helt annan syn på problemet eftersom det vi vanligtvis kallar religionsfrihet knappt kan inkludera att människor döljer både sig själv och sina avsikter bakom en teatermask som hör medeltiden till. Jag skall ge ett enda exempel på när religionsfriheten tidigare fått stryka på foten sedan viss utövning av den så kallade religionen blivit en så kallad ”straffbar handling” och lagförs!

I bibeln rekommenderas barnmisshandel för söner på fler ställen än tre. Bibeln menar att om man älskar sin unge så spöar man skiten ur ungen tills dess han gör som man vill. Bibeln menar även att grabben skall ha spö med ris oavsett om han sköter sig eller inte. Så här låter det i Ordspråksboken (3:12) ”Ty den Herren älskar, den agar han, likasom en fader sin son, som han har kär” Några kapitel senare står det i (23:13) ”Låt icke gossen vara utan aga; ty om du slår honom med riset, så bevaras han från döden”. Nya testamentet kommer inte undan eftersom även Hebreerbrevet manar till ännu mer spö (12:6) ”Ty den Herren älskar, den agar han, och han straffar med riset var son som han har kär” Man tror inte att det är sant, allt som kristendomen godkänner!Nu har tack och lov Brottsbalken en annan syn på saken än den syn bibeln har. Lagtexten gör ingen som helst skillnad mellan misshandel och barnmisshandel. Båda regleras i brottsbalkens tredje kapitel. Femte paragrafen lyder: ”Den som tillfogar en annan person kroppsskada, sjukdom eller smärta eller försätter honom eller henne i vanmakt eller något annat sådant tillstånd, döms för misshandel till fängelse i högst två år, eller om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader” För den oinvigde ”svär jag på min mammas grav” att det finns otaliga råd i bibeln som uppmanar till handlingar som flera balkar än Brottsbalken förbjuder. "Land skall med lag byggas" ... Tamefan!

Persiska damer i Persien

Man kan inte tillåta maskering på offentliga platser. Man kan inte ens tillåta maskering på banken före klockan tre på eftermiddagen eller ens efter klockan tre! Någon ordning och reda måste man ha rätt att kräva av både teaterfolk och bankrånare. För att inte tala om det förbannade AFA som tar sig rätten att bakom masker sabotera hederliga och tillåtna demonstrationer. Vad man kallar maskerna för är helt oviktigt, vare sig de kallas nikab, burka, rånarluvor eller bara teatermasker. Maskerade människor hör hemma på teatern och inte i det offentliga rummet.Maskerade personer som befinner sig på gator och torg, skall gripas och få en varning. Om personen ännu en gång ertappas bakom maskering skall han bötfällas. Skulle personen en tredje gång påträffas på offentlig plats eller på annan plats avsedd för allmänheten, skall han lagföras enligt lämpligt lagrum och förpassas till Vintergatans andra ände. Om nu någon mot förmodan inte vet var i universum Vintergatans andra ände befinner sig, får han ta sig tid att läsa Isaac Asimovs bok Stiftelsen. Boken är lika rysligt spännande som att möta en maskerad människa en mörk natt när man rastar sin lilla hund för sista gången eller möte en gurka i duschen på hotellet. Hur kul tror du det skulle vara, egentligen?

Läs även andra bloggares åsikter om maskerade människor:
, , , , ,
.

7 kommentarer:

Anna Wiklund sa...

Sjalett är både trevligt och snyggt och lite omväxlande bland allt annat. Men fy och usch för gurka!!!

Max T Hobstig sa...

Min farmor hade alltid huckle på sig. Det var sällan man såg hennes vackra långa hår på dagtid. Men varje kväll innan hon gick till sängs satt hon på sängkanten och borstade sitt hår. Den bilden finns kvar som en saga om trygghet.

Cecilia Gunnemark sa...

"Tröttsamt skitprat, där öppna dörrar sparkas in och fel saker diskuteras. Fler borde ta sitt sociala ansvar för att bespara sina medmänniskor sin sura uppsyn - MER MASKER PÅ OFFENTLIGA PLATSER!"

Max T Hobstig sa...

Du utgår från att jag är en obegåvad idiot som inte kan tänka själv. Jag tycker att vi skiter i den här jävla relationen och avslutar. Det blir ta mig fan aldrig rätt i dina ögon!

Cecilia Gunnemark sa...

Obegåvad? Nej! Idiot? Nej! Olika åsiker och självständigt tänkande? Ja!
Att bära burka, huva eller casual huligan stil, kan inte vara kriminellt förrän personen har brytit mot lagen...

Max T Hobstig sa...

Jag citerar dig Cecilia:
”Tröttsamt skitprat, där öppna dörrar sparkas in och fel saker diskuteras”

Jag kommenterar:
Vad är det för tröttsamt skitprat du menar?
Vad är det för öppna dörrar sparkas in?
Vad är det för fel saker diskuteras?

Kan du inte skriva och berätta vad du har för förslag på duktiga samtalsämnen? I Jönköping pratar man väldigt mycket om rädslor för både fästingar och hundar.
Du kanske kan hitta något mer begåvat ämne som jag kan vidarebefordra till kommunstyrelsens ordförande? Ett förslag jag tänkt på är att inte stanna vid det rödgröna förslaget om att alla barn till arbetslösa och föräldralediga ska ha rätt till 30 timmars förskola. Jag har undrat över varför man inte ger barnen mer rätt. Varför inte 60 eller kanske till och med 160 timmar i veckan?

Jag citerar dig Cecilia:
”Fler borde ta sitt sociala ansvar för att bespara sina medmänniskor sin sura uppsyn”

Jag kommenterar:
Menar du att jag inte tagit mitt sociala ansvar? Jag vet inte hur många rader du har i din CV. Men du skall ha klart för dig att jag mött människor som knappt har fyra rader (i sin CV alltså). Själv har jag några fler … http://sniffaren.wordpress.com/cv/

Jag citerar dig Cecilia:
”MER MASKER PÅ OFFENTLIGA PLATSER”

Jag kommenterar:
Förslaget är så korkat att jag avstår från att kommentera!

Gabriel Cramer sa...

Jag tycket att statsmakten skall ge ut en vitbok om otillåtna åsikter, som det här med folk och fä. Alla åsikter är tillåtna om skåningar och dalmasar. Tyck vad fan du vill om ity. Men fan tar dig om du har en åsikt om invandrare. Då skall du finkas och kallas rasist. När det gäller hetronormen så är själva ordet förbjudet eftersom den grundar sig på Gauss normalkurva som är ren matematik, men som redan förbjudits att använda. Homonormen är dock fortfarande ett tillåtet ord.