17 september 2010

Får man ta hunden med sej in i himlenLivet är som en resa från start till mål. Vi föds och vi dör och vad som hände innan och vad som händer efter vet vi ingenting om. Vi kan tro men ingenting veta. Vi kan bara ha en bild av vad som händer när resan gått i mål. Många drömmer om en stad med gator av guld där vi vandrar sida vid sida i vita kläder med palmer i händerna eller drömma som jag om ett landskap som påminner om Brösarps backar där en jovialisk gammal Herre vandrar med sin hund och sjunger om änglahundar. Det är så jag vill ha det. Jag vill också ha med mig hunden när vår Herre släcker livets låga och det är dags att lämna denna jord. Så vill jag ha det.Om Svenska kyrkan skulle fatta ett beslut om, att totalförbjuda hundar i ALLA kyrkans lokaler; Hur skulle du som hundägare och medlem i Svenska kyrkan ställa dig till ett sådant beslut? Klicka här och välj svar!

Läs även andra bloggares åsikter om Kyrk- och Änglahundar:
, , , ,
.

2 kommentarer:

Kyrksyster sa...

Kunde inte rösta - det var ERROR.

En gång kom jag med en grupp damer på utflykt till en kyrka. Vi hade förbokad tid med kyrkoherden som skulle berätta om kyrkan. På väg in mötte vi en massa hundar...

Det var Sveriges bombhundar med förare som haft kongress och bett att få öva i kyrkan...

En gång i England stannade vi vid en liten kyrka, där fanns ett par frivilliga guider. En hade hunden med sig.

Normalt tycker vi väl att hundar och andra djur stör i gudstjänsten. Vi tänker på allergiker o s v.

Men det står i bibeln att hela skapelsen - även djuren alltså - suckar efter befrielsen. Så varför inte hoppas på att hunden möter en när man kommer till himmelen?

Max T Hobstig sa...

Kära Kyrksyster
Problemet är åtgärdat.
Nu kan du gå in och rösta :-)