18 november 2011

StöveltrampOriginal av KilgoreTrout47
-"Året är 1940 i Sverige då statsminister Per Albin Hansson ringde Karl Gerhard och ville att han skulle ta bort kupletten "Den ökända hästen från Troja" från revyn Gullregn som man spelade år 1940. Regeringen hade fått påtryckningar från nazisterna i Tyskland. Karl Gerhard vägrade att stryka numret och fortsatte att sjunga om den ökända hästen från Troja. Därefter försökte utrikesminister Christian Günther förmå honom att sluta sjunga Troja. Günther hade inte hört sången så Karl Gerhard sjöng den för honom på hans ämbetsrum och han gillade den men bad ändå Karl Gerhard att sluta med den i revyn. Strax efteråt så kom två polismän och delgav Karl Gerhard ett skriftligt förbud på att framföra den ökända hästen från Troja. Nästa kväll när kupletten skulle framföras så var det två civilklädda poliser i lokalen och Karl Gerhard ansåg sig tvingad att stoppa framförandet. Han läste istället upp beslutet att stoppa kupletten och pekade på de två närvarande poliserna och sa ett de var från Hästapo. Makten hade talat och censuren segrat!"

Läs även andra bloggares åsikter om hästen från Troja:
, , , , ,
.

2 kommentarer:

MAX (©) HOBSTIG sa...

Hallå KilgoreTrout47
Ibland hittar man saker på webben som är så bra i hela sin utformning att man snor hela paketet. Så har jag gjort! Jag har stulit från dig men vill ändå att du skall veta att du blivit bestulen. Jag har dock gjort allt för att visa att det är ditt gods jag visar på min blogg!

MAX (©) HOBSTIG sa...

Idag fick jag ett trevligt svar från Kilgore som lyder:
Hej! Ja men det var bara trevligt att bli "bestulen denna gång så fler får se och höra Karl G. Tittade in på din trevliga blogg och såg den där! Mvh Kilgore T.