7 november 2009

Kan man schackra med sanningen om man är riktigt schyssst
Om man byter kanal när folk från partistyrelsen dyker upp i Tv så visar det att man inte orkar lyssna på dem. Då blir det liksom samma sak som när Mona Sahlin dyker upp i samma Tv. Man byter kanal eftersom man inte orkar lyssna på henne. Som jag ser det betyder det att man inte har något förtroende för partistyrelsen eller ens för Mona Sahlin.

Att peka på missförhållanden i en organisation eller i ett företag borde väl uppmuntras och belönas. Men ofta är det tvärtom. Alltför många verkar vilja skydda sig själv, sin karriär och privatekonomi. Men ett fåtal säger faktiskt ifrån. Varför gör de inte som alla andra? Varför följer de inte flocken? Varför sviker de samvarons underbara lögner?

Vi är nog alla medvetna om hur gränsdragningen mellan sanningen och lögnen har suddats ut i vårt samhälle och detta även bland dem som vi ser som våra hövdingar, det vill säga våra politiska ledare, som anser att man ibland ”måste ljuga” eller att det är tillåtet att säga "halva sanningen". Mest förvillande är lögnen när den kommer från dem som säger sig inspireras av kristendomen som den tongivande förmedlaren av den människosyn och de grundläggande värden man säger sig ha.

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , , , ,
.

4 kommentarer:

Ebba Bohlinder sa...

Hejsan Max!
Känner du någon som du vill uppmärksamma för att personen visat ett stort civilkurage under get gångna året? Då uppmärksammar vi personen med ett gratulationskort, som även blir kandidat till att få Kristdemokraternas årliga civilkuragepris för hans eller hennes lysande civilkurage!
tips@civilkurage.nu

Bloggullet sa...

Sån bra blogg du har, är glad att jag kom hit.
Kram

Max Hobstig sa...

(1) Om någon är värd årets civilkuragepris så är det Ulf Wickberg som skapade Inger Johansson och Jan O Nilssons blogg Ingers blogg

(2) De orden tackar jag för :-)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.