23 september 2012

Om von Nandelstadhs egen handel och vandelDet finns politiskt stolpskott i alla partier. Frågan är dock om inte dessa stolpskott är allra mest frekventerade i Miljöpartiet eftersom Miljöpartiet tycks ha för vana att låta vilka idioter som helst bli politiska förebilder i och för Miljöpartiet.

Det finns ingenting som säger att man måste dricka sprit och röka oupphörligt från tidigt på morgonen till sena natten” skriver Birgitta von Nandelstadh, miljöpartist i Skarpnäcks stadsdelsnämnd, i ett brev till Rolf Nilsson, ordförande i Föreningen Stockholms hemlösa. Detta efter att Nilsson brevledes klagat på stadsdelsnämndens sätt att hantera bostadsfrågan. I ett svar skriver von Nandelstadh bland annat: ”Det är ytterst få hemlösa som klarar ett eget boende i de gamla och extremt lyhörda kommunala bostadsbolagens lägenheter. En hänsynslös missbrukare kan nämligen förstöra livet för alla övriga hyresgäster och deras barn”.


¤ Klicka på bilden ovan för att träffa en hänsynslös missbrukare ¤

Rolf Nilsson är upprörd över tonen i brevet och frågar sig om von Nandelstadhs åsikter är representativa för stadsdelsnämnden. När någon kommer med kritik tystas den ner av beslutsfattare som av någon anledning tycks ha väldigt starka drivkrafter att behålla den ordning som råder. Nilsson pekar på att det är svårt för hemlösa att inte förlora sin värdighet när de tvingas tigga och be hos socialtjänsten. Det outtalade ultimatum som lyder: ”Följ våra regler eller var utan” är inte värdigt en demokrati.

Birgitta von Nandelstadh är trött på att hemlösa lägger ansvaret på andra. ”Det är inte alltid andras fel att det gåt åt helvete. En vuxen människa har själv ett ansvar för hur man lever sitt enda liv! Om man har barn måste relationen till barnet gå före till exempel kompisar. Det finns ingenting som säger att man måste dricka sprit och röka från tidigt på morgonen till sena natten varje dag året runt. Detta är någonting man själv väljer att göra istället för att gå till ett arbete och ha en familj.

Läs även andra bloggares åsikter om:
, , , , , , , , , ,
.

1 kommentar:

MAX (©) HOBSTIG sa...

ÖVERKURS FÖR VETGIRIGA
För den som så önskar veta mer om Birgitta von Nandelstadh och hennes egen handel och vandel finns det mer att kunskap att hämta. Det överlägset enklaste är att KLICKA HÄR